Fagus Hotel

Fedezze fel a megújult Fagus Hotelt!

Árkalkuláció

Kikapcsolódási lehetőségek

Fertő-Hanság Nemzeti Park felfedezése

Ha Sopronba jár ne hagyja ki a Fertő-Hanság Nemzeti Park területének felfedezését. A Fertő vidéke különböző éghajlati övezetek, növény- és állatföldrajzi határok találkozási helye. Ezek az Európában egyedülálló adottságok és e kis területen előforduló élőhelyek sokszínűsége határozzák meg a táj arculatát.

Hany Istók Tanösvény: 
Az ingyenesen látogatható tanösvény, az Esterházy Madárvártától indul. A programhoz javasoljuk megtekinteni a megújult, interaktív elemekkel tarkított Hanság Élővilága Kiállítást Öntésmajorban.

Gyöngyvirág Tanösvény:
A májusban nagy tömegben nyíló virágról kapta nevét. A Szárhalmi erdő élővilágát mutatja be. Az útvonalon 9 térképes tábla segíti az eligazodást. A Tómalom-fürdőtől induló 3,5 km hosszú tanösvény bejárási ideje 1-1,5 óra.

Kövi Benge Tanösvény: 
A Fertőrákosi Kőfejtő területén található. 35 tábla mutatja be a Kőfejtő geológiai, zoológiai és botanikai értékeit. A 300 méter hosszú tanösvény bejárási ideje 30 perc.

Nádak Útján Tanösvény: 
A tanösvény Hegykő határában a Fertő tó partján húzódik. A túraútvonalat végigjárva eljuthatunk a nád élőhelyére és a nádaratási helyekre. A Hegykői Szent Mihály templomtól induló tanösvény hossza 2 km vagy 5 km, amely 1 óra vagy 2 óra alatt járható be.

Vissza a Kikapcsolódási lehetőségek listához