Fagus Hotel

Fedezze fel a megújult Fagus Hotelt!

Árkalkuláció

Kikapcsolódási lehetőségek

Kőhalmy Vadászati Múzeum

A Soproni Parkerdőben a boszorkányösvény végénél találhatjuk a Kőhalmy Vadászati Múzeumot, amely a környék természeti kincseit, valamint növény és állatvilágát hivatott bemutatni. A háromszintes fa épület elsődleges célpontja a gyerekek ismeretterjesztése, azonban a felnőttek is interaktív eszközök használatával szerezhetnek ismereteket környezetük természeti értékeiről.

Az épület pinceszintjében egy vetítőterem került kialakításra, ahol vetítésre és előadások megtartására van lehetőség. A falakon található plakátok és fényképek a Soproni Parkerdőt és a környékbeli kilátókat mutatják be.

Az épület földszintjén a parkerdő állat- és növényvilágával találkohatunk. A kiállítást képek, fotók gazdagítják. A látogatók tájékoztatását számítógépek és kijelzők segítik.

Az épület legfelső szintje a terület vadállományát és Kőhalmy Tamás hagyatékát mutatja be. A hagyaték között az erdőmérnök, vadbiológus professzor személyes bútorai, egykori íróasztala és írógépe, trófeái, jegyzetei és szakkönyvei lelehetők fel.

További információ: 

Károly-magaslati Ökoturisztikai Látogatóközpont - Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. (taegrt.hu)

Vissza a Kikapcsolódási lehetőségek listához