Fagus Hotel

Fedezze fel a megújult Fagus Hotelt!

Árkalkuláció

Kikapcsolódási lehetőségek

Semmering

Semmering, a csodás síparadicsom

Az Alpok lábánál fekvő kisváros, Semmering neve sokak számára ismerős lehet, az osztrák síparadicsom ugyanis a hazai hóhelyzet jelentések állandó szereplője.

Ám mi van akkor, ha valaki nem csupán a téli sportok adta örömöknek szeretne hódolni. Vagy egyáltalán nem is tud síelni? A jó hír, hogy Semmering és környéke télen is látnivalók és programok sokaságát tartogatja az ideutazók számára. Ráadásul Magyarországról alig pár órás autóúttal megközelíthető.

Semmering látképének elengedhetetlen részét képezi az 1350 méteres Hirschenkogel hegy, amelynek lejtőin kiváló minőségű sípályák üzemelnek. Ám nemcsak léccel vagy snowboarddal érdemes a felvonóval magasra szállni, hanem bakancsban, vagy szánkóval a hónunk alatt is. A hegyen ugyanis egy 3 kilométeres szánkópálya is üzemel, amelyet nappali fények mellett akár este, 18:00 – 21:00 óra között is használhatunk.

A Hirschenkogel a téli sportokon kívül még egy érdekességet tartogat. Nevezetesen a tetején álló Millenniumswarte kilátót, amelynek teraszáról fantasztikus, 360 fokos kilátás nyílik a pályák mellett a szemközti Rax hegység vonulataira is. Utóbbit egyébként a Lichtensteinhaus panorámateraszáról (Paraplü) mellől is élvezhetjük egy gőzölgő forralt bor, szilvalekvárral töltött gőzgombóc, vagy almásrétes kíséretében.

Vissza a Kikapcsolódási lehetőségek listához

Programnaptár